ΡΙΖΙΤΙΚΑ images ΠΡΟΤΟΤ ΚΡΗΤΗ

ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ

ΜΕ ΧΑΡΑ ΥΠΟΔΕΧΟΜAΣΤΕ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ , ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!

  1. ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΓΟΥΝΑΡΗ 49
  2. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΡΙΖΙΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ – ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
  3. ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2003
  4. ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΡΙΖΙΤΙΚΟΥ: 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΤΟΜΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ

Οι Δροσουλίτες είναι ένας σύλλογος που ασχολείται με την ιστορία, παράδοση και λαογραφία της Κρήτης, παράδοση που αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ευρύτερης ελληνικής πολιτισμικής δημιουργίας.

Ψάχνει να βρει ποια είναι η ψυχή εκείνη που δημιούργησε τους χορούς, τη μουσική και τα τραγούδια, τα έθιμα, που έγραψε σελίδες ιστορίας τόσο σημαντικές.

Ψάχνει να βρει ακόμα τι απειλεί σήμερα την κρητική παράδοση και πως μπορούμε να αμυνθούμε στην αλλοτρίωση από την μια και την δίχως ουσία κενή αναπαραγωγή των κρητικών προτύπων από την άλλη.

Κινούμενοι σ’ αυτά τα πλαίσια, οι Δροσουλίτες τραγουδούν κι έχουν ζωντανή ομάδα ριζίτικου που σμίγει κάθε εβδομάδα, τραγουδάει και συζητάει πάνω στα θέματα των τραγουδιών. Κι ακόμα, οι Δροσουλίτες ερευνούν οι ίδιοι, κι όχι άλλοι γι’ αυτούς. Διαβάζουν και παρουσιάζουν εργασίες πάνω σε μια σειρά θέματα που αφορούν την Κρήτη ή σχετίζονται με αυτήν. Συμμετέχουν σε εκδηλώσεις με την ομάδα του ριζίτικου, αλλά και δημιουργούν εκδηλώσεις οι ίδιοι πάνω σε θέματα παράδοσης, ιστορίας και λαογραφίας.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ

Δεν είναι Κρητικό μπαλέτο.

Δεν είναι σύλλογος – σφραγίδα που καλύπτει προσωπική δράση ή συμφέροντα ενός. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα το ίδιο πρόσωπο να είναι πρόεδρος για δύο συνεχείς θητείες, ακριβώς γιατί η δράση των Δροσουλιτών είναι συλλογική.

Δεν είναι σχήμα απορρόφησης κονδυλίων προγραμμάτων για τον πολιτισμό που δεν πάνε στον πολιτισμό.

Δεν είναι μέσο καλλιέργειας δημοσίων σχέσεων και προσωπικής προβολής.

ΡΙΖΙΤΙΚΑ 273871615 3113430695540066 634697509180711094 n 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.