ΡΙΖΙΤΙΚΑ Ετεόκρητες για ομοσπονδια

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΤΕΟΚΡΗΤΕΣ”

1.ΕΔΡΑ. Γουμεράς 6 Πασακάκι (Στην έδρα του Συλ.Γηγενή όπισθεν ACS Αν.Γογονή) XANIA

2. Πρόεδρος Μαλαξιανάκης Δημοσθένης

3. ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1990

4.ΜΕΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 32 ΜΕΓΑΛΟΥΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ονομασία: Από το όνομα  λαού που κατοικούσε στην Κρήτη στο τέλος των προϊστορικών χρόνων τους΄΄Οι Ετεόκρητες΄΄δηλ.οι αληθινοί-οι γνήσιοι Κρήτες.

Ιδρύθηκε το 1990 από ομάδα ανθρώπων (Αναστασάκης Παντελής, Γερουλάκης Λευτέρης ”Γερούλιος”, Χαροκοπάκης Νίκος ”Ιερέας”, Μυλωνάκης Νίκος, Φατσέας Γιάννης, Λαβεντζάκης Μιχάλης, Μανδακάκης Στέφανος, Καμπουράκης Γιώργος, Καζάκος Ιάκωβος, Μαρκουλάκης Γιώργος, Βατσάκης Μανώλης, Μαλαξιανάκης Δημοσθένης, Κουκλάκης Λευτέρης, Νισταζάκης Γιώργος, Παρασκάκης Αλέκος, Φουντουλάκης Γιώργος, Βακαλόπουλος Δημήτρης) που τους ένωσε η αγάπη και το πάθος για το Ριζίτικο τραγούδι & την Κρητική Παράδοση.  

   Έδρα: Οι Ετεόκρητες είναι συνιδρυτές – μέλη στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΡΙΖΙΤΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. Επίσης φιλοξενείται και συνεργάζεται με τον ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ”Ο ΓΗΓΕΝΗΣ” της Πολυχρονάκη Γεωργίας & Ρουπάκη Νίκου, που εδρεύει στα Χανιά – Γουμερίας 6 Πασακάκι (όπισθεν ACS  στην Αναγνώστου Γογονή).

Δραστηριότητες: To Ριζίτικο τραγούδι ανήκει στις βασικές δραστηριότητες του Συλλόγου, ο οποίος από την ίδρυση του ερευνά τα ιστορικά, μουσικά και κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά του,τόσο στην περιοχή των Χανίων όσο και στον ευρύτερο χώρο που απλώνεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων,εκεί που αναπτύχθηκε και ρίζωσε με την πάροδο των αιώνων,με βασικό στόχο  να διασωθεί αυθεντικό για να μεταδοθεί στις επόμενες γενιές. Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται   με μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις της πόλης μας, σε όλη την Κρήτη,σε πόλεις της Ελλάδας,στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο εξωτερικό.Έχει κυκλοφορήσει δύο βιντεοκασέτες & διπλό cd με Ριζίτικα τραγούδια γραμμένα για τη Μάχη της Κρήτης & Κρητικούς χορούς.           

Το ΔΣ απαρτίζεται από τους:      Πρόεδρος Μαλαξιανάκης  Δημοσθένης                                                                                                                                                                                                                                       
Αντιπρόεδρος:ΒατσάκηςΜανώλης

Μέλη:ΑλεξανδράκηςΒαγγέλης,Κασσελάκης Σήφης,ΛαγουδάληςΜιχάλης,ΜανδακάκηςΣτέφανος,ΞηραδάκηςΣήφης, Καλλιτεχνικός διευθυντής: Λαβεντζάκης Μιχάλης.

   ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΕΤΕΟΚΡΗΤΕΣ” . Πατώντας κάθε ένα μπορείτα να τα κούσετε.            

1. Εδιάταξέ με ο βασιλιάς

2. Είντα χετε γυρού γυρού

3. Εσιγανέψαν οι καιροί

4. Ήλιε μου και φεγγάρι μου

5. Κόρη Λυγερή, Ξανθή και Μαυρομάτα

6. Μάνα χιονίζει στα βουνά

7. Μία λυγερή κατέβαινε

8. Παρακαλώ σε μοίρα μου

9. Ποιός είναι αυτός που το πέταξε

10. Πουλάκιν είχε η λιγερή

11.Σ΄ένα με γάλο ποταμό μ΄εκατοδυό γεφύρια

                                                                   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.